Нов свидетел по сагата Боинг“ разказа шокиращи подробности на какво

...
 Нов свидетел по сагата Боинг“ разказа шокиращи подробности на какво
Коментари Харесай

Сагата „Боинг“: Инженери пробивали неправилно дупки по самолетите 787

 

Нов очевидец по сагата „ Боинг “ описа шокиращи детайлности на какво е бил очевидец в една от фабриките на външните реализатори на компанията, написа Си Ен Ен.

Според юриста на фамилиите Пол Касел сумата е оправдана е подобаваща на фона на „ големите човешки жертви поради закононарушенията на „ Боинг “

Ричард Куевас работил като монтьор за компанията „ Стром “, наета от „ Боинг “ за конструиране на самолети. Той твърди, че видял по какъв начин други инженери пробивали погрешно дупки в детайли на самолетите 787 през 2023 година Става въпрос за елементи, които са начело на самолета и дават отговор за опазване на структурата му по време на полет.

Според Куевас той подал недоволство през октомври 2023 година към „ Боинг “ за „ процеси, които не дават отговор на стандартите “. Няколко месеца по-късно е уволнен.

 Оранжев код: Гръмотевични стихии и заплаха от градушки България 2 мин. Оранжев код: Гръмотевични стихии и заплаха от градушки  Идънред България събра 29 500 лева за Педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас Advertorial 3 мин. Идънред България събра 29 500 лева за Педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас  Бруталният побой над водач на рейс: Освободиха двамата арестувани България 2 мин. Бруталният побой над водач на рейс: Освободиха двамата арестувани  Ивелин Михайлов се извини на Тази сутрин 3 мин. Ивелин Михайлов се извини на " пробитите депутати " от " Величие ": И най-сериозните хора вършат неточности  Ген. Станчев: Вероятно има опасност, отправена към Бойко Борисов Тази сутрин 4 мин. Ген. Станчев: Вероятно има опасност, отправена към Бойко Борисов  Сблъсъкът сред трен и цистерна с гориво: Машинистите неведнъж подавали сигнал, в потрес са Тази сутрин 2 мин. Сблъсъкът сред трен и цистерна с гориво: Машинистите неведнъж подавали сигнал, в потрес са  Тази сутрин 3 мин. " Бялото злато на Хиос ": Застрашени ли са от изгубване мастиковите гори на гръцкия остров?  Оранжев код: Гръмотевични стихии и заплаха от градушки България 2 мин. Оранжев код: Гръмотевични стихии и заплаха от градушки  Идънред България събра 29 500 лева за Педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас Advertorial 3 мин. Идънред България събра 29 500 лева за Педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас  Бруталният побой над водач на рейс: Освободиха двамата арестувани България 2 мин. Бруталният побой над водач на рейс: Освободиха двамата арестувани  Ивелин Михайлов се извини на Тази сутрин 3 мин. Ивелин Михайлов се извини на " пробитите депутати " от " Величие ": И най-сериозните хора вършат неточности  Ген. Станчев: Вероятно има опасност, отправена към Бойко Борисов Тази сутрин 4 мин. Ген. Станчев: Вероятно има опасност, отправена към Бойко Борисов  Сблъсъкът сред трен и цистерна с гориво: Машинистите неведнъж подавали сигнал, в потрес са Тази сутрин 2 мин. Сблъсъкът сред трен и цистерна с гориво: Машинистите неведнъж подавали сигнал, в потрес са  Тази сутрин 3 мин. " Бялото злато на Хиос ": Застрашени ли са от изгубване мастиковите гори на гръцкия остров?

От „ Боинг “ разясниха, че обвиняванията били подробно тествани и това, за което приказва Куевас не представлявало риск за самолетите.

От федералната Авиационна администрация разясниха в изказване, че приканват всеки, който е ставал очевидец на проблеми с самолетната компания, да даде показания.

Според отбраната на Куевас той подал недоволство до етичната комисия на компанията, защото вярвал, че подизпълнителят криел тези проблеми от „ Боинг “. Малко по-късно е стартирано следствие, като сътрудниците му коментирали между тях, че „ измежду тях има клеветник “. Малко по-късно Куевас е уволнен.

Според него проблемите евентуално са засегнали минимум 10 или 12 самолета, които още се създават или към този момент са във въздуха.

Обвиненията не са нови. За сходни случки описа и различен очевидец против компанията – Сам Саленпур. Той подавал сигнали за сходни проблеми с производството на самолетите 787 и 777. В продължение на две години производството на машините е спряно до момента в който тече следствие, след което работният развой е изменен.

Повече от 12 души към този момент свидетелстват против „ Боинг “. Броят им се усили доста откакто през януари врата на аероплан 737 Мах се откъсна по време на полет. Миналата седмица сегашен чиновник на „ Боинг “ съобщи, че компанията се е пробвала да скрие счупени елементи на аероплан 737 Мах от регулаторите… и по-късно тези елементи са изгубени. Според служителя е допустимо те да са сложени на самолети, които сега возят пасажери.

Съдът разгласява за първи път показанията на починалия Джон Барнет, който свидетелства против компанията

Липсват и документи

От компанията признават, че по следствието на изтръгнатата по време на полет врата липсват значими документи. От тях трябваше да се разбере кой е не запомнил да сложи болтовете. Според „ Боинг “ неналичието на тези документи може да е била проблем още през цялото време.

Джошуа Дийн разказал за съществени и груби нарушавания в сигурността и качеството на самолетите

От компанията разясниха, че служащите във фабриката им не са имали документ, който да постанови, че тези болтове би трябвало да се сложат на вратата. Така случаят на процедура е бил неминуем.

Машината е летяла в продължение на два месеца без нужните ѝ елементи.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР